autorská čtení

2024

 

Cseh tenger Budapesten – přednáška o českém moři v kombinaci s básnickým čtením Renáta Fehéra na mezinárodním literárním festivalu dne 27. 9. v Európa Pontu, Budapešť.

Slavnostní oběd ve Strašnicích – čtení básní z chystané sbírky a sloupku o loučení se Strašnicemi na pozvání Josefa Straky dne 8. 9. v parku Františka Suchého, Praha.

LeseLenz – čtení z Liebe Babička s Veronikou Siskou dne 14. a 15. 7. na mezinárodním festivale v Hausachu, Černý les, Německo.

European Poetry Festival – čtení v tandemu s Cat Woodward dne 4. 7. v norwichském Foru a společně s Lenni Sanders 6. 7. v Open Eye Gallery, Liverpool.

Svět knihy Praha – pronesení básnické přednášky „České moře existuje“ dne 25. 5. ve stanu Josefa Škvoreckého na pražském výstavišti.

So macht man Frühling – jarní čtení z Liebe Babička s herečkou Lisou Guth dne 14. 4. v galerii am schwarzen meer, Brémy.

Lucharova Fiksa – scénické čtení na básnickém festivalu Lubomíra Dítěte, v bloku mezi Johnnym Násilníkem a Norbertem Moravou, dne 9. 3. ve znojemské Věčnosti.

Domácí Básnění – wildeovské čtení s harmonikou v pásmu s Matějem Hájkem a Jitkou Bret Srbovou dne 21. 2. v kavárně Druhý domov v Olomouci.

Knihovna Pabla Nerudy – valentýnské čtení z Liebe babička s herečkou Elnou Lindgens dne 14. 2. na pozvání Českého centra Berlín.

 

2023

 

Spisovatelé do škol a do Jednoty – sólo scénické čtení dne 7. 12. v táborské kavárně Jednota a na gymnáziu Pierra de Coubertina.

Rakouská literární společnost – čtení z Liebe Babička a rozhovor se spisovatelem Michaelem Stavaričem a překladatelkou Julií Miesenböck dne 22. 11. ve Vídni.

Řetězové čtení za nýtovaný most – četba sloupku dne 17. 9. na palubě (A)voidu, Vltava.

Časopis Host ve Fra – scénické čtení s tancem, nudlemi a chatboty dne 15. 6. v café Fra, Praha.

Festival La Grande Invasione – scénické čtení povídky „Automobil ze starého Řecka“ s překladatelkou Elenou Zucollo, jejím synkem Josém Andreem a autem na dálkové ovládání dne 2. 6. v kostele sv. Gaudencia pod patronací turínské Scuoly Holden, Ivrea, Itálie.

Sense of Place – čtení s herečkou Elnou Lindgens a diskuze s Julií Miesenböck k příležitosti uvedení jejího překladu mé knihy Liebe Babička (Parasitenpresse) dne 21. 5. v domě pro seniory, Mnichov.

European Poetry Festival – čtení v tandemu s Mirunou Fulgeanu dne 6. 5. v Rich Mixu, Londýn.

 

2022

 

Mladé evropské hlasy – čtení a diskuze s Annou Beátou Háblovou a Lucií Faulerovou v rámci projektu CELA dne 7. 12. v Kampusu Hybernská, Praha.

Symposion – čtení s Bětkou Stančákovou dne 18. 11. na Gymnáziu Jana Keplera, Praha.

Večírek nakladatelství Viriditas – čtení s blikačkou dne 25. 10. v Unijazzu, Praha.

Podzimní básnické odpoledne – čtení „od psa k morčeti“ s Josefem Kučerou a hudebnicí Polinou Khatsenko dne 22. 10. v Galerii moderního umění Roudnice nad Labem.

Spoken Word Festival Warsaw – básnická performance dne 14. 10. ve varšavském klubu DZiK.

Studentská Hybernská – čtení k zahájení školního roku dne 3. 10. v Kampusu Hybernská, Praha.

Feministická konference – čtení básní na téma anti-gender spolu s Janem Horským, Irynou Zahladko a Mery je iluze dne 23. 9. v Káznici, Brno.

Večírek časopisu Host – čtení dne 22. 9. v nově otevřeném prostoru Café Kaprál, Brno.

Z9 Festival – dílna s Kristou Szöcs a čtení dne 8. 7. v divadle Gong v transylvánském Sibiu, Rumunsko.

Festival NeZavřeno – čtení a beseda pod záštitou časopisu Host v Kovářově Kobyle v Jimramově dne 2. 7. se Simonou Bohatou a Janem Němcem.

TAKT Tapir – česko-německé čtení s Františkou Schormovou dne 25. 6. před galerií v Berlíně.

Náměstí Miloše Formana bez obchodního domu – čtení a hra s kapelou dne 30. 5. na akci-happeningu v režii Remízku a Chemického divadla.

Básnířky na FF UK – čtení, moderace a hra s kapelou Úvod do komparatistiky na básnickém maratonu dne 25. 5. v Kampusu Hybernská.

Den poezie – čtení s dílnou „atentát na čítanku“ dne 22. 4. na gymnáziu Špitálská, Praha.

Lyrikbuchhandlung – čtení dne 17. 3. s překladatelkou Lenou Dorn v Lipsku (online).

Koktejl slova a hudby 5 – čtení dne 24. 2. v žižkovském Baru Behind the Curtain s Kamilem Marcelem Hodáčkem a muzikanty Sašou Niklíčkovou a Gacem Novomesským.

Poezie, vole! – čtení dne 12. 2. v holešovickém Cross Clubu s Karolínou Válovou, Anežkou Ficovou a holkou z Brna, co si přezdívala Fazole.

 

2021

 

Poločas rozpadu – čtení dne 27. 11. v žižkovském Punktu při události křtu stejnojmenné antologie.

Povídka – čtení a diskuze dne 25. 11. v café Fra s Annou Beátou Háblovou a Petrem Borkovcem.

Ars Poetica – čtení na mezinárodním festivalu dne 13. 11. v bratislavském V Klube s Martinou Strakovou, Rolandem Orcsikem, Carmen Camacho, Tomem Schulzem a Ashou Karami.

Transpoesie – čtení na mezinárodním festivalu dne 14. 10. v bruselském Muntpuntu s Ritou Kogan, Cornelisem van der Walem, Raduem Batou, Kārlisem Vērdiņšem a Beinirem Bergssonem.

Svět knihy – čtení ve velkém sále pražského výstaviště dne 23. 9. s laureáty CJO Alžbětou Stančákovou, Janem Těsnohlídkem ml. a Šimonem Leitgebem (pojmu to jako rádiové písně na přání).

Festival Kvílení – scénické čtení polyamory variace na Utrpení mladého Werthera, s Martinem Douchou dne 20. 8. v parku Gustava Mahlera v Jihlavě.

Představení nakladatelství Viriditas – čtení z Legendy o Bocianovi dne 11. 8. v pražském Punktu s Janem Škrobem, Adamem Borzičem či Aljažem Koprivnikarem.

Saloanele literare Familia #8 – online čtení ozvláštněné tancem s Lucií Faulerovou, Lavinií Braniste, Annou Beátou Háblovou a Cristinou Vremes (tj. autorek z CELY), pořádané dne 29. 7. rumunskou revue Familia k události našich překladů.

Básníci na FF UK – čtení a moderace básnického maratonu dne 23. 6. v Kampusu Hybernská.

Snug Harbor X CELA: Looking Over the Wall – kurátorem mezinárodního večera, společně s Cristinou Vremes a Adrianou Murad Konings dne 20. 5. (hosté + open-mic + tvorba kolektivní básně). Jde o výsledek dvoutýdenního kurzu literárního kurátorství pod záštitou organizací deBuren a Pasa Porta, Brusel.

Rození a umírání – online čtení na pozvání žižkovské Poustevny, poté co jsem pro ně odvedl jednu lekci mezigeneračního tvůrčího psaní, dne 17. 5..

Poets of the Eastonline čtení a diskuze v angličtině, dne 3. 4. s Peterem Schragerem (RU), Sue Wallace Haddadovou (UK), Rickem Spisakem (USA) a Mirceou Danem Duta (RU).

Templo de Papel online účast v básnickém maratonu ke světovému dni poezie, 21. 3., pořádá Revista Kametsa, Peru.

 

2020

 

Ars Poetica Bratislava podzimní online čtení z debutu, zaznamenané Alenou Julií Novotnou a zpracované VJem Zdenem Hlinkou.

Hombres Video Poetry Festival kratší online čtení z debutu, ozvláštněné fb-filtry.

Mladí básníci a ČLC online čtení a rozhovor, zde jsem vůbec básník nebo jestli cítím generační sounáležitost, s Janem Škrobem a Nelou Bártovou (v zastoupení) dne 19. 11. v rámci Dne poezie.   

Spoken Word Festival Warsaw – říjnová online účast, ve spolupráci s filmařem Ondrou Martincem.

Na pozvání Klubu básnictví čtení s Annou, proložené písněmi Karla Malcovského a rapem Cringe Prince dne 17. 9. v ulici Na Příkopě, ve dvoře nového baru při Black Light Theatre.

Buddeus podle Fra performativní čtení z rukopisu o chráněném bydlení, na závěr mnoha dalších čtení dne 23. 6. na schodech u Fra. Více zde.

Noc myšlenek uvedení Výpravy na ohňostroj dne 30. 1. v Krajské knihovně v Pardubicích na pozvání Francouzské aliance. Četl též Jan Škrob a Eric Cénat.

Výprava na ohňostrojuvedení knížky dne 10. 1. v královéhradecké galerii FOX, za doprovodu rodinného hudebního tělesa Kamikadze (mj. variujícího Ódu na radost).

 

2019

 

Literatura nové generace – čtení s Emmou Kausc v audiovizuálním dobrovodu Vojtěcha Kříže, závěr Výpravy na ohňostroj, dne 13. 12., Knihovna Třinec.

Debuty vol. 4. – čtu z babičky a rukopisů spolu s Ivanem Motýlem (autorem básnického komiksu Struska) na pozvání Romana Polácha, dne 12. 12. v ostravské Fiducii.

Genderman roku – čtení žáčkovských variací při vyhlašovacím ceremoniálu, dne 2. 12. v pražském café Kampus (kdysi Krásný ztráty).

Čtení visegrádských rezidentů – ukázky z rozepsaných textů, dne 25. 11. v Massolit Books, Budapest.

Večírek autorů Nakladatelství Petra Štengla – čtení s Alžbětou Bublanovou, Šimonem Leitgebem a Kateřinou Bolechovou v režii Bořka Mezníka dne 13. 11. v Galerii Klub Art Třináctka, Brno.

Pestext Festival – poprvé čtu anglicky, společně s visegrádskými rezidenty Agdou Bavi Painem a Weronikou Murek dne 27. 9. v café Gdansk, Budapest.

Ortenova Kutná Hora – čtení s tancem dne 6. 9. v kutnohorském Blues café (o svobodě po česku + úryvek z Výpravy na ohňostroj). Pořádá Jan Těsnohlídek mladší.

Literární festival Inverze – čtení v den babiččina pohřbu, 25. 5., Ostrava – Důl Hlubina.

 

Předtím

 

Čtení na VlčkoviceFestu – dne 14. 7. 2018 mezi fotkami Eugena Kukly s Janem Škrobem a Nikolajem Ivaskivem.

Lekce z mladé poezie – čtení na večírku A2, spolu s Emmou Kausc, dne 11. 6. 2018 v café Široko v Českých Budějovicích.

Autorské čtení nominovaných na Cenu Jiřího Ortena – s Lucií Faulerovou a Emmou Kausc dne 2. 5. 2018 v kavárně Řetězová.

Večer Tvaru ve znamení Země – čtení z knižního debutu Miluji svou babičku víc než mladé dívky dne 14. 12. 2017, spolu s Renatou Bulvovou, Michalem Maršálkem a Marií Šťastnou v pražské kavárně Řetězová.   

S páskou na očích – vystoupení na večeru Karla Kryla dne 8. 4. 2017 v prostorách radnice Brna-střed (koláž nejen z Krylových textů, glosující českou kulturu po jeho smrti).

Večer Kulturních novin – čtení z variací na Jiřího Žáčka a naše polistopadové prezidenty, dne 17. 2. 2017 na Skleněné Louce v Brně.

Básníkem snadno a efektivně – recyklované čtení při UmTrhu, dne 25. 9. 2016 v Pařížské ulici v Praze.